Wil je meer uit je reis halen dan het bewandelen van de gangbare toeristische paden? Wil je mee boeren op het veld, samen uit één schotel een goede ‘cheb bu yen’ nuttigen, slapen bij Senegalezen, de Senegalese Teranga (Wolof voor “gastvrijheid”) aan een lijvige ontbijttafel ondervinden? Heb je interesse in het milieu-vraagstuk, ontwikkelingssamenwerking, Noord-Zuid verhoudingen, dynamieken van de informele economie en heb je een bodemloze fascinatie voor andere culturen, gebruiken en gewoonten? Dan is EFAST-TRAVEL iets voor jou!

Onze reispijlers

  • Lokaal
  • Duurzaam
  • Verantwoord
  • Avontuurlijk
  • Authentiek
  • Ervaringsgericht

Beleving en ervaring

EFAST-TRAVEL biedt ervaringsreizen op maat aan mensen met een ruime antropologische, economische en socio-culturele interesse. Beleving en ervaring zijn onze speerpunten. Dit doen we door rond een bepaald thema contacten te faciliteren en weloverwogen initiatieven, organisaties en ondernemingen te bezoeken op het terrein. Dit in combinatie met het ontdekken van de authentieke Senegalese cultuur en natuur.

Ons aanbod

Bekijk het aanbod van EFAST-TRAVEL hieronder:

Trio-gidsing

De ervaring en onderdompeling in de Senegalese cultuur wordt mede mogelijk gemaakt door ons concept van trio-gidsing.

Enerzijds heb je Modou en Blaise; twee Senegalezen die Frans en Wolof spreken en een hart hebben voor het tonen van hun echte Senegal. Zij staan klaar voor alle vragen en willen zoveel mogelijk het contact faciliteren met de lokale bevolking en cultuur door je mee te nemen tot in de huiskamers van de Senegalezen. Het samen onderweg zijn met Senegalezen biedt een unieke ervaring en inkijk in het dagelijks leven in Senegal. ‘Deel worden van door mee te doen met…’ is de filosofie van EFAST-TRAVEL.

Aan de bel van de tandem vind je Halewijn, een Belg die reeds enkele jaren werkt als boer in Kaolack en actief is voor diverse organisaties en Senegalese instellingen. Naast Nederlands, Frans en Engels beheerst hij ook de lokale taal Wolof. Hij tracht de brug te vormen met de lokale gewoontes en een juiste vertaalslag te maken daar waar een culturele clash ontstaat.

Aarzel niet om ons te contacteren via info@efastimpact.org voor al je vragen.