Dakterras EFAST

Ben je een reiziger en ben je op zoek naar ‘back to basics’ met een interesse voor duurzame landbouw, wil je wat tot rust komen, ‘s ochtends de dieren eten geven en de planten wateren, wat stront scheppen, thee slurpen bij 35 graden, een boekje lezen onder een mangoboom, uitslapen maar toch gewekt worden door de haan die kraait?

De fermette van EFAST is gelegen op het platteland iets buiten Kaolack. Deze fermette is een biologische boerderij die off-grid en op hernieuwbare energie draait.

Verblijf gerust bij ons en ontdek wat EFAST en Kaolack te bieden hebben. We ontvangen regelmatig gasten.

Praktisch

Overnachten

Slapen kan zowel in ons gastenvertrek als onder blote sterrenhemel op het dak van EFAST

Eten

We bieden met veel plezier een Senegalees middagmaal en avondmaal aan. De Senegalese keuken is overheerlijk en kan op maat van pikantheid geserveerd worden. We stellen ook onze eenvoudige keuken ter beschikking indien er zelf gekookt wenst te worden.

Vervoer

Via bevriende taxi-chauffeurs zullen we zorgen dat jullie aan democratiche prijzen (onder de 3 euro per rit) geraken waar jullie moeten geraken.

Activiteiten

Er kan op de boerderij gebleven worden om een handje toe te steken en om thee te drinken met de werknemers van EFAST; er kan een wandeling gemaakt worden door prachtige small-scale farming tuinen; ook een bezoek aan één van de grootste markten in West-Afrika behoort tot de mogelijkheden.

Kaolack is een kruispuntstad die de Noord-Zuid en Oost-West corridors van het land met elkaar verbindt. De markt bezoeken is daarom een unieke ervaring, zelfs al heb je reeds veel Afrikaanse markten bezocht.

Verblijven op EFAST?

Indien je wil verblijven op EFAST stuur een mailtje naar info@efastimpact.org voor meer informatie over de beschikbaarheid van onze accommodatie.